Sperre-register

Endret Fri, 9 Okt ved 12:39 PM

Sperre-register er en fane under Admin som brukes til å sperre en bestemt behandler fra å få tilgang til en bestemt pasient. Den dekker situasjoner der en behandler ikke skal se journalen til en gitt pasient, for eksempel der behandler og pasient er i slekt, eller det foreligger en annen interessekonflikt.


Hvis du ikke ser fanen

Fanen har to forutsetninger utover vanlig pasientadministrator-tilgang:

  • den er bare aktivert for enkelte organisasjoner, og
  • den vises bare når du er logget inn med en innlogging på høyt sikkerhetsnivå (nivå 4) (typisk de som bruker BankID eller MitID).


Hvis du har riktig tilgang, men fanen likevel mangler, er en ny innlogging på nivå 4 den vanligste forklaringen. Hvis den fortsatt mangler, er funksjonen sannsynligvis ikke aktivert for organisasjonen din.


Slik leser du registeret

Under Behandlere som skal ha sperret tilgang til pasient viser hver rad én sperring, med Pasient fnr, Behandler fnr og Gyldig til.


Sperringer som har passert gyldig til-datoen, vises nedtonet og kan ikke lenger fjernes, ettersom de allerede har sluttet å gjelde. Rader som viser -- i kolonnen Gyldig til, har ingen sluttdato og gjelder på ubestemt tid. Dette er eldre registreringer, siden sluttdato nå er påkrevd når du legger til en ny sperring.


Er ingenting registrert, ser du Ingen registreringer.



Legge til en sperring

Du kan bruke skjemaet nederst på siden for å legge til en ny sperring:

  • Pasient fnr – fødselsnummeret til pasienten som skal beskyttes.
  • Behandler fnr – fødselsnummeret til behandleren som skal sperres.
  • Gyldig til – datoen sperringen slutter å gjelde.


Begge fødselsnumrene valideres mot formatet organisasjonen din er satt opp med, så et nummer som blir avvist, er som regel skrevet feil snarere enn ukjent. Legg til ny lagrer sperringen, og den gjelder fra det øyeblikket den er lagret.


Fjerne en sperring

Bruk fjern-ikonet ytterst på raden og bekreft. Du blir varslet om at behandleren igjen vil få tilgang til pasienten, for det er nettopp det fjerningen gjør. Hvis sperringen skal opphøre på en kjent dato, er det lurt å sette Gyldig til allerede når du oppretter den, framfor å stole på at noen husker å fjerne den manuelt.

Var denne artikkelen nyttig?

Så bra!

Takk for din tilbakemelding

Beklager at vi ikke kunne være mer til hjelp

Takk for din tilbakemelding

Fortell oss hvordan vi kan forbedre denne artikkelen.

Velg minst én av grunnene
CAPTCHA-verifisering er obligatorisk.

Tilbakemeldingen er sendt inn

Vi setter pris på tilbakemeldingen din og vil prøve å rette på artikkelen